Warsztaty smaków Warszawy i nie tylko
Wine & Food Open Day to otwarta odsłona gali Wine & Food Noble Night. To doskonała okazja, aby delektować się smakiem śródziemnomorskich potraw i najlepszych win
23 września wielbiciele kuchni będą mieli wyjątkową okazję spotkać się na Wine & Food Open Day i wspólnie delektować się smakami dań oraz win z różnych zakątków świata. W trakcie całego dnia hiszpańskie specjały prezentować będzie warszawska restauracja Pico Cuadro, która słynie z
wyszukanych andaluzyjskich potraw tworząc tym samym idealny, rodowity tapas.
Wine & Food Open Day to dzienna część prestiżowej gali Wine & Food Noble Night. Spotykają sie na niej wybitni twórcy kulinarni, koneserzy dobrych dań oraz wina. Wydarzenie to jest doskonałą okazją, aby w gronie najbliższych delektować się smakiem śródziemnomorskich potraw oraz lekkich przekąsek dolewając sobie wykwintnych trunków.
Piąta edycja dwudniowego festiwalu po raz kolejny odbędzie się na warszawskim Torze Wyścigów Konnych Służewiec. W specjalnie przygotowanym na tę okazję namiocie, na powierzchni 4 000 m kw. odbędzie się prawdziwy spektakl kulinarny. Otwarta kuchnia będzie miejscem, gdzie sześciu cenionych szefów kuchni będzie prezentować popisowe menu restauracji. Oprócz pokazów kulinarnych, będzie
można do woli degustować się ponad 400 gatunkami wina. Dla gości przygotowano liczne atrakcje oraz warsztaty kulinarne.
Podczas imprezy odbędzie się m.in. pokaz tworzenia czekoladowej rzeźby, warsztaty przygotowywania pralinek i konkurs degustacyjny, warsztaty gotowania z Josephem Seeletso, pokaz przygotowywania sushi i warsztaty smaków Warszawy.
Więcej na stronie * www.wineandfoodopenday.pl*