"Słoik dla Warszawiaka", czyli Festiwal Przetworów
Idzie zima. Czas przygotować (lub zakupić) przetwory
Na festiwalu "Słoik dla Warszawiaka" zaopatrzycie się we wszystko, co tylko potrzebne by przetrwać zimę - obiecują organizatorzy. W dużych miastach często z braku czasu odchodzi się od robienia domowych zimowych zapasów - jednak wszyscy wiemy, że ich smak jest nie do podrobienia i nie ma porównania z przetworami robionymi przez duże firmy.
Stąd pomysł na festiwal "Słoik dla Warszawiaka". Będzie można na nim nie tylko zakupić, ale też wcześniej spróbować przetworów. Wszystko bez chemii, według starych przepisów. - Jak u babci. - mówią organizatorzy.__
Będzie można zakupić m.in. pesto do makaronu, dżem do naleśników, ogórki kiszone do obiadu. Nie zabraknie wielu rodzajów pierogów - od klasycznych z kapustą i grzybami, po wymyślne ravioli, tortellini - różnego rodzaju mąki - razowej, żytniej oraz kukurydzianej. Dodatkowo soki, nalewki, naturalne pieczywo, pyszne sery i ekologiczne warzywa.
Festiwal Przetworów - Słoik dla Warszawiaka.
19 października (niedziela), godz. 10.00-16.00
Znajomi Znajomych , Wilcza 58 a
Wstęp wolny.
Przeczytajcie też: Na stacji Świętokrzyska powstanie multimedialna galeria sztuki!