PolskaKulinarny Puchar Polski

Kulinarny Puchar Polski

Zakąska zimna z owoców morza i danie z cielęciny - takie potrawy będzie musiał przygotować każdy z dziesięciu kucharzy, którzy wystartowali w sobotę na poznańskich targach w konkursie o "Kulinarny Puchar Polski".

27.10.2001 | aktual.: 22.06.2002 14:29

To pierwsza tego typu impreza w kraju. Prowadzi ją znawca kuchni, autor telewizyjnych programów kulinarnych, Robert Makłowicz. Zawodników, mistrzów sztuki kulinarnej z najlepszych polskich hoteli i restauracji, oceniać będzie międzynarodowe jury. Zwycięzców tego konkursu oraz piatkowych zmagań o tytuł "Wielkopolskiego Kucharza Roku" poznamy wieczorem podczas uroczystej gali.

Na targach, w ramach imprez gastronomicznych towarzyszących "Tour Salonowi", można oglądać także show barmanów. (ej)

kuchniatargipolski
Zobacz także
Komentarze (0)