Znana sieć sklepów wycofuje mąkę. Są w niej groźne bakterie

Sieć Aldi apeluje do klientów o zwrot mąki pszennej z powodu wykrycia bakterii E. coli. Produkt dostarczony przez GoodMills Polska Sp. z o.o. może być niebezpieczny dla zdrowia.

Aldi ogłosiło wycofanie mąki pszennej typu 650
Aldi ogłosiło wycofanie mąki pszennej typu 650
Źródło zdjęć: © Canva | Monserrat Soldú
Tomasz Waleński

Aldi ogłosiło wycofanie mąki pszennej typu 650, 1 kg, z kodem kreskowym 28005155, dostarczonej przez GoodMills Polska Sp. z o.o. Powodem jest wykrycie zanieczyszczenia mikrobiologicznego - bakterii Escherichia coli. Klienci proszeni są o zwrot produktu, nawet bez paragonu, do 3 marca 2025 r.

Bakterie E. coli w mące

Zanieczyszczenie dotyczy mąki z datą minimalnej trwałości 29 i 30 września 2025 r. Aldi zapewnia, że inne produkty GoodMills Polska nie są niebezpieczne. Bakteria E. coli, choć naturalnie występuje w jelicie grubym, może powodować infekcje układu pokarmowego, objawiające się biegunką i gorączką.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Rzadkie zjawisko w Arabii Saudyjskiej. Kierowca wszystko nagrał

Aldi podkreśla, że produkt został już wycofany ze sprzedaży w ramach ochrony konsumentów. W razie pytań klienci mogą kontaktować się z obsługą sieci.

Źródło: TVN24

Czytaj więcej:

Wybrane dla Ciebie

Komentarze (3)