RegionalneWarszawaNowe miejsce: Być Może

Nowe miejsce: Być Może

"Pieczywo do wszystkiego i wszystko do pieczywa"

Nowe miejsce: Być Może

30.12.2013 16:13

"Pieczywo do wszystkiego i wszystko do pieczywa" - tak brzmi hasło nowego francuskiego bistro, które otworzyło się 21 grudnia przy placu Unii Lubelskiej . Na miejscu jest bowiem także piekarnia, w której już od wczesnego ranka przygotowuje się najróżniejsze typy pieczywa i inne wypieki. Można ich spróbować od 7:00 rano przez cały tydzień.

Po wielu latach szukania inspiracji na wszystkich kontynentach tego świata, przedstawiamy Państwu miejsce rodem z sąsiedniego podwórka – francuskie bistro-piekarnię – „Być może…” - mówią właściciele nowego miejsca - Tu zapach świeżo wypieczonego pieczywa miesza się z aromatem kawy oraz wonią rodem z francuskiej restauracji. *Być Może bowiem to nie tylko pieczywo. *Znajdziemy tutaj przygotowane przez tutejszych kucharzy i piekarzy autorskie śniadania, zestawy obiadowe oraz kolacje przy winie. Na obiad codziennie oferowane jest tutaj coś nowego. Do tej pory mogliśmy skosztować np. kremu z białych warzyw z oliwą truflową, gulaszu wołowego z chorizo, zupy cebulowej z grzanką czy makaronu z krewetkami oraz bazylią. Cena zestawu obiadowego to 24 zł.

Być Może Bagatela 14 (przy placu Unii Lubelskiej) Otwarte codziennie 07:00 - 23:00

Obraz
Obraz
Obraz
chlebpieczywopiekarnia
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)