Z początkiem czerwca przy Marszałkowskiej 4 zaczyna działać nowe miejsce z kuchnią amerykańską - Sticky Fingers. Jego znakiem rozpoznawczym jest własnoręcznie robiony sos barbeque bez żadnych konserwantów, na prawdziwej melasie z cukru trzcinowego, a także polska sezonowana wołowina najwyższej jakości - trzy rodzaje mięsa na steki oraz typowo amerykańskie pork chop. Poza tym także: kawa przelewowa za grosz, pancakes, tres leches oraz autorskie drinki na bazie bourbonu, piwo z kija i milk shake’i.
- Jest to w zasadzie rodzinna restauracja, bo właścicielami są mój brat Piotrek oraz dwie siostry Iga i Olga – od lat przyjaciele i już rodzina – na pokładzie jeden bobas. Jedzenie to ich pasja, 8 lat prowadzili razem, nie swoją z początku, restauracje Nesebar. Nabierali tam doświadczenia i to było miejsce, gdzie wykreował się pomysł stworzenia własnego, upragnionego miejsca z najlepszym jedzeniem - mówi Wawalove.pl Kasia Urban, jedna z menedżerek lokalu.
Śniadania zjemy tu od 9,90 zł do 17,90 zł (do śniadania także kawa z wielką dolewką za grosz), zaś lunch dostaniemy za 24,90 zł (z napojem). Inne przykładowe ceny: sałata z rostbefem i pęczakiem (24,90 zł), dania główne mięsne (od 24,90 zł do 32,90 zł) , steki z najlepszej polskiej sezonowanej wołowiny 300-400gr (44,90 zł do 54,90zł - cena za zestaw), burgery (od 24,90 do 26,90zł). *Wszystkie te dania to pełne posiłki serwowane z frytkami i dodatkami. *
Można również liczyć na klasyki kina amerykańskiego np. Hitchcocka oraz mecze Michaela Jordana .
Sticky Fingers
ul. Marszałkowska 4