Czy wszystkie foodtrucki zapadły w sen zimowy lub skryły się pod ciepłymi dachami restauracji? Okazuje się, że nie. W samym środku zimy otworzyła się bowiem zupełnie nowa mobilna restauracja - Chyży Wół. Dostaniemy tu kanapki na gorąco z wołowiny. Naszym flagowym daniem jest pastrami, czyli marynowany i pieczony mostek wołowy - mówią właściciele - Wołowiny nie mielimy a kroimy w plastry.
Mieliśmy zacząć we wrześniu - dodają - ale to wszystko dla waszego dobra, powiedzieliśmy sobie, że dostaniecie najlepszą wołowinę i perfekcyjnie przyrządzoną a to wymaga testów. Nikt w Polsce tego nie robił, stąd opieramy się tylko na własnych doświadczeniach.
Zobacz, jakie inne nowe miejsca otworzyły się ostatnio w Warszawie! * Kanapka klasyczna to 120 gram pastrami (marynowany mostek wołowy) z mięsnej, rasowej wołowiny, podanej na gorąco, ogórek konserwowy, czerwona cebula, roszponka, własnej produkcji sosy: estragonowy i barbecue, wszystko w wieloziarnistej bułce. Nam bardzo spodobała się tu także *nietypowa kanapka*Reuben czyli 120 gram pastrami, gorąca kiszona kapusta, rozpływający się żółty ser i sos rosyjski.*
Informację o lokalizacji wozu Chyżego Wołu znajdziecie na stronie internetowej .* Foodtruck pojawia się również regularnie na targach na terenie naszego miasta.*
*Zobacz także: Nowe miejsce: Ryba i Wino *