Nowe miejsca: Papalina
Kulinarne specjały z Chorwacji plus wyśmienite wino
Restauracja i winiarnia "Papalina" nie jest nowa. Ursynowscy miłośnicy chorwackiej kuchni pamiętają, że jeszcze niedawno w tym miejscu był lokal o nazwie "Cevap". Niewiele się zmieniło jeśli chodzi o wystrój, natomiast sporo, jeśli chodzi o menu.
"Papalina" to przede wszystkim kulinarne specjały z Chorwacji. Znajdziemy tu zarówno potrawy mięsne (tradycyjnie przyrządzoną wołowinę, jagnięcinę czy cielęcinę) jak i regionalne sery, ryby czy owoce morza podane, atutem restauracji jest też sklepik z winami. Mamy naprawdę spory wybór win, w tym kilka rzadszych w Polsce gatunków. Zwolennicy chorwackiego wina bez problemu kupią tu butelkę Syraha, Peljeśaca czy Dingqaća. Atmosfera w restauracji jest przyjemna, nie ma tu "aptecznej" ciszy, nie zauważyliśmy też sztywnych ważniaków. Na osobną uwagę zasługuje szeroki wybór owoców morza.
Ceny: od 30 do 60 zł, jeśli chcemy tylko zjeść. Jeżeli zaś chcemy spędzić tu więcej czasu degustując się winami, musimy zabrać większą ilość gotówki.
Restauracja i winiarnia "Papalina"
Al. KEN 53, Warszawa
Godz. otwarcia:
Pon – Czw 11.00 – 23.00
Pt – Sob 11.00 – 24.00
Niedz. 11.00 – 23.00
STRONA internetowa