Fotostory: Le Targ
Tradycyjne zdrowie jedzenie, prosto od małych producentów!
18.01.2013 10:15
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Le Targ "pojawia się" na Saskiej Kępie co czwartek. To nowa, lokalna i bardzo ciekawa inicjatywa członków Slow Food i kooperatywy spożywczej. Raz w tygodniu zapraszają oni na ekologiczny targ do siedziby kooperatywy, mieszczącej się w klubokawiarni Szara Cegła . Można tu kupić tradycyjne zdrowie jedzenie . Prosto od małych producentów przyjeżdżających na Le Targ - uwaga - z całej Polski!
Kupimy tu m.in. ryby od znanego już w Warszawie Pana Sandacza, chleb żytni od Elki Król, przetwory od Agnes Woo, soki z Wiatrowego Sadu, wędliny od producenta Gawor-Podstoliny, przetwory od Ziemianina, Sery Łomnickie, miody Polanki, rydze z Wysowej, a nawet hipsterskie deski do krojenia zrobione z drzewa orzechowego.
Wszystko to w miłej, rodzinnej atmosferze.
Zobaczcie zdjęcia!****
Le Targ
Szara Cegła, Królowej Aldony 5
Każdy czwartek od 11:00 do 19:00
Strona internetowa.