Nawarzą nam piwa!
"Oj, chmielu, chmielu, ty bujne ziele, Nie będzie bez cie żadne wesele" - śpiewały nasze babcie, żniwa chmielu rozpoczęte
"Oj, chmielu, chmielu, ty bujne ziele, Nie będzie bez cie żadne wesele"
W jednym z największych chmielników w Polsce, należącym do Rolniczego Zakładu Doświadczalnego Jastków Spółka z.o.o, rozpoczęły się chmielowe żniwa.
"Oj, chmielu, chmielu, ty bujne ziele, Nie będzie bez cie żadne wesele"
Tegoroczne zbiory zapowiadają się dobrze. Uprawy ominęły silne wichury, gradobicia.
"Oj, chmielu, chmielu, ty bujne ziele, Nie będzie bez cie żadne wesele"
Chmiel z tego gospodarstwa trafi głównie do produkcji ekstraktu chmielowego, a następnie jako jeden z głównych składników piwa do browarów.
"Oj, chmielu, chmielu, ty bujne ziele, Nie będzie bez cie żadne wesele"
Szyszki chmielu uprawianego na Lubelszczyźnie cechują specyficzne właściwości smakowe i zapachowe.
"Oj, chmielu, chmielu, ty bujne ziele, Nie będzie bez cie żadne wesele"
W jednym z największych chmielników w Polsce, należącym do Rolniczego Zakładu Doświadczalnego Jastków Spółka z.o.o, rozpoczęły się chmielowe żniwa. Tegoroczne zbiory zapowiadają się dobrze. Uprawy ominęły silne wichury, gradobicia. Chmiel z tego gospodarstwa trafi głównie do produkcji ekstraktu chmielowego, a następnie jako jeden z głównych składników piwa do browarów. Szyszki chmielu uprawianego na Lubelszczyźnie cechują specyficzne właściwości smakowe i zapachowe.
"Oj, chmielu, chmielu, ty bujne ziele, Nie będzie bez cie żadne wesele"
W jednym z największych chmielników w Polsce, należącym do Rolniczego Zakładu Doświadczalnego Jastków Spółka z.o.o, rozpoczęły się chmielowe żniwa. Tegoroczne zbiory zapowiadają się dobrze. Uprawy ominęły silne wichury, gradobicia. Chmiel z tego gospodarstwa trafi głównie do produkcji ekstraktu chmielowego, a następnie jako jeden z głównych składników piwa do browarów. Szyszki chmielu uprawianego na Lubelszczyźnie cechują specyficzne właściwości smakowe i zapachowe.
"Oj, chmielu, chmielu, ty bujne ziele, Nie będzie bez cie żadne wesele"
W jednym z największych chmielników w Polsce, należącym do Rolniczego Zakładu Doświadczalnego Jastków Spółka z.o.o, rozpoczęły się chmielowe żniwa. Tegoroczne zbiory zapowiadają się dobrze. Uprawy ominęły silne wichury, gradobicia. Chmiel z tego gospodarstwa trafi głównie do produkcji ekstraktu chmielowego, a następnie jako jeden z głównych składników piwa do browarów. Szyszki chmielu uprawianego na Lubelszczyźnie cechują specyficzne właściwości smakowe i zapachowe.