Trwa ładowanie...
d41n34t
badania
15-12-2000 17:54

Miód w roli Alka-Seltzer

Alkoholu nie pił, ale miód tak
Jest prawie regułą, że po spożyciu większej ilości napojów alkoholowych, następnego dnia odczuwamy silny ból głowy. Zdaniem amerykańskich naukowców ulgę na te dolegliwości może przynieść miód.

d41n34t
d41n34t

Miód dodany do krakersa czy grzanki, przed, bądź po piciu alkoholu, może zapobiegać bólom głowy - twierdzą naukowcy z National Headache Foundation. Miód, w przeciwieństwie do innych słodkich produktów, zawiera fruktozę, która bierze udział w metabolizmie alkoholu.

Innym znanym już sposobem walki z porannym kacem jest wypicie szklanki soku pomidorowego. Sok ten jest także bogatym źródłem fruktozy i pozwala na szybsze spalenie alkoholu.(aka)

d41n34t
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

WP Wiadomości na:

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d41n34t
Więcej tematów