Trwa ładowanie...
d29jim4
badania
15-12-2000 17:54

Miód w roli Alka-Seltzer

Alkoholu nie pił, ale miód tak
Jest prawie regułą, że po spożyciu większej ilości napojów alkoholowych, następnego dnia odczuwamy silny ból głowy. Zdaniem amerykańskich naukowców ulgę na te dolegliwości może przynieść miód.

d29jim4
d29jim4

Miód dodany do krakersa czy grzanki, przed, bądź po piciu alkoholu, może zapobiegać bólom głowy - twierdzą naukowcy z National Headache Foundation. Miód, w przeciwieństwie do innych słodkich produktów, zawiera fruktozę, która bierze udział w metabolizmie alkoholu.

Innym znanym już sposobem walki z porannym kacem jest wypicie szklanki soku pomidorowego. Sok ten jest także bogatym źródłem fruktozy i pozwala na szybsze spalenie alkoholu.(aka)

d29jim4
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

WP Wiadomości na:

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d29jim4
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj