Festiwal kwaśnicy
W Żywcu trwa Światowy Festiwal Smakowania Kwaśnicy
Zupa z kiszonej kapusty ma swój festiwal - zdjęcia
W Żywcu trwa Światowy Festiwal Smakowania Kwaśnicy. Impreza powstała przed siedmiu laty i cieszy się niesłabnącym powodzeniem. W 2006 r. ten góralski przysmak został wpisany na listę Produktów Tradycyjnych, a do 2007 r. gotowanie kwaśnicy w Żywcu wiązało się z biciem rekordów Guinnessa. Na zdjęciu główny kucharz, burmistrz Żywca Antoni Szlagor.
Turyści pomagają w gotowaniu
W Żywcu trwa Światowy Festiwal Smakowania Kwaśnicy. Impreza powstała przed siedmiu laty i cieszy się niesłabnącym powodzeniem. W 2006 r. ten góralski przysmak został wpisany na listę Produktów Tradycyjnych, a do 2007 r. gotowanie kwaśnicy w Żywcu wiązało się z biciem rekordów Guinnessa.
Zupę trzeba zamieszać
W Żywcu trwa Światowy Festiwal Smakowania Kwaśnicy. Impreza powstała przed siedmiu laty i cieszy się niesłabnącym powodzeniem. W 2006 r. ten góralski przysmak został wpisany na listę Produktów Tradycyjnych, a do 2007 r. gotowanie kwaśnicy w Żywcu wiązało się z biciem rekordów Guinnessa. Na zdjęciu główny kucharz, burmistrz Żywca Antoni Szlagor.
Turyści pomagają w gotowaniu
W Żywcu trwa Światowy Festiwal Smakowania Kwaśnicy. Impreza powstała przed siedmiu laty i cieszy się niesłabnącym powodzeniem. W 2006 r. ten góralski przysmak został wpisany na listę Produktów Tradycyjnych, a do 2007 r. gotowanie kwaśnicy w Żywcu wiązało się z biciem rekordów Guinnessa.
Przy muzyce lepiej się gotuje
W Żywcu trwa Światowy Festiwal Smakowania Kwaśnicy. Impreza powstała przed siedmiu laty i cieszy się niesłabnącym powodzeniem. W 2006 r. ten góralski przysmak został wpisany na listę Produktów Tradycyjnych, a do 2007 r. gotowanie kwaśnicy w Żywcu wiązało się z biciem rekordów Guinnessa.
Główny kucharz, burmistrz Żywca Antoni Szlagor przy wielkim garnku z zupą
W Żywcu trwa Światowy Festiwal Smakowania Kwaśnicy. Impreza powstała przed siedmiu laty i cieszy się niesłabnącym powodzeniem. W 2006 r. ten góralski przysmak został wpisany na listę Produktów Tradycyjnych, a do 2007 r. gotowanie kwaśnicy w Żywcu wiązało się z biciem rekordów Guinnessa.