Żurek WOŚP w Poznaniu

Nietypowa akcja na XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy

Obraz

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP - zdjęcia

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

(wp.pl/meg)

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

10 / 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

Wybrane dla Ciebie
Alert w całej Ukrainie. Rosjanie poderwali MiG-31 K
Alert w całej Ukrainie. Rosjanie poderwali MiG-31 K
Spór o rosyjskie aktywa. Belgijski premier mówi: nie
Spór o rosyjskie aktywa. Belgijski premier mówi: nie
"Siadaj, pajacu!". Terlecki przeprosił Nitrasa
"Siadaj, pajacu!". Terlecki przeprosił Nitrasa
Tusk życzy zdrowia Kaczyńskiemu. Zebrani odpowiedzieli śmiechem
Tusk życzy zdrowia Kaczyńskiemu. Zebrani odpowiedzieli śmiechem
Wyniki Lotto 05.12.2025 – losowania Eurojackpot, Multi Multi, Ekstra Pensja, Kaskada, Mini Lotto
Wyniki Lotto 05.12.2025 – losowania Eurojackpot, Multi Multi, Ekstra Pensja, Kaskada, Mini Lotto
Armenia: Arcybiskup w areszcie. Oficjalnie: za zakup narkotyków
Armenia: Arcybiskup w areszcie. Oficjalnie: za zakup narkotyków
Szef dyplomacji USA oskarża Europę. Wściekłość po ukaraniu platformy X
Szef dyplomacji USA oskarża Europę. Wściekłość po ukaraniu platformy X
Media po rozmowach Ukraina-USA. Podają szczegóły
Media po rozmowach Ukraina-USA. Podają szczegóły
Obraz wojny. Ukraiński dowódca o sytuacji na linii frontu
Obraz wojny. Ukraiński dowódca o sytuacji na linii frontu
Rosjanie pakują rzeczy. Zdjęcia z wyprowadzki z konsulatu w Gdańsku
Rosjanie pakują rzeczy. Zdjęcia z wyprowadzki z konsulatu w Gdańsku
Wybory przewodniczącego KO. Padła data
Wybory przewodniczącego KO. Padła data
"Żelu sobie nałóż". Kuriozalna scena w Sejmie
"Żelu sobie nałóż". Kuriozalna scena w Sejmie