Żurek WOŚP w Poznaniu

Nietypowa akcja na XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy

Obraz

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP - zdjęcia

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

(wp.pl/meg)

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

/ 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

10 / 103 tys. litrów żurku na XX-lecie WOŚP

Obraz
© wp.pl

XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowił w nietypowy sposób uczcić student IV roku WSHiG Przemysław Czekała. Wraz z szefami kuchni z Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej oraz kolegami z WSHiG przygotował na pl. Mickiewicza w Poznaniu niemal 3 tys. litrów żurku!

Przemysław Czekała rozpoczął przygotowania do wielkiego gotowania już w sobotę. W niedzielę pichcenie ruszyło o godzinie 5.00 rano. Wykorzystano do tego 250 kg ziemniaków, 260 kg marchwi, 250 kg boczku i kiełbasy, 100 kg cebuli, 60 kg pora, 7 kg majeranku, 7 kg czosnku, 300 litrów zakwasu, 3 kg soli, 20 litrów śmietany i 2000 litów wody.

Wybrane dla Ciebie

Polska wysyła pod granicę 40 tys. żołnierzy
Polska wysyła pod granicę 40 tys. żołnierzy
Szwecja wysyła wsparcie do Polski. "Środki obrony"
Szwecja wysyła wsparcie do Polski. "Środki obrony"
Marcon rozmawiał z Tuskiem. Prezydent Francji zabrał głos
Marcon rozmawiał z Tuskiem. Prezydent Francji zabrał głos
Rozmowa Nawrocki-Trump. Wiadomo, co powiedział prezydent USA
Rozmowa Nawrocki-Trump. Wiadomo, co powiedział prezydent USA
Charlie Kirk nie żyje. Trump poinformował o śmierci influencera
Charlie Kirk nie żyje. Trump poinformował o śmierci influencera
Niemiecka prasa pisze wprost o ataku. "Będą kolejne"
Niemiecka prasa pisze wprost o ataku. "Będą kolejne"
O czym rozmawiał Nawrocki z Trumpem? CNN ujawnia
O czym rozmawiał Nawrocki z Trumpem? CNN ujawnia
Lider węgierskiej opozycji: Solidaryzujemy się z Polską
Lider węgierskiej opozycji: Solidaryzujemy się z Polską
Trump reaguje na postrzelenie Kirka. Błyskawiczny wpis
Trump reaguje na postrzelenie Kirka. Błyskawiczny wpis
Ulewy przejdą przez Polskę. Możliwe burze
Ulewy przejdą przez Polskę. Możliwe burze
Charlie Kirk postrzelony na wiecu. Ludzie Trumpa prosili o modlitwę. Tragiczne informacje
Charlie Kirk postrzelony na wiecu. Ludzie Trumpa prosili o modlitwę. Tragiczne informacje
Szef BBN o wpisie Trumpa. Tak interpretuje słowa Amerykanina
Szef BBN o wpisie Trumpa. Tak interpretuje słowa Amerykanina