Nowe miejsce: Waffle Bar
Kanapka nie zawsze musi być zrobiona z chleba czy bułki. Specjalnością tego lokalu są gorące kanapki z... gofra
03.12.2013 09:37
Kanapka nie zawsze musi być zrobiona z chleba czy bułki. Specjalnością tego lokalu są gorące kanapki... z gofra.
Waffle Bar pojawi się przed świętami przy Al. Jerozolimskich 4. Będzie to pierwszy lokal tego typu w stolicy. Mamy już wprawdzie Meat Love , który oferuje mięsne gofry, jednak Kasia, współwłaścicielka Waffle Bar (są dwie panie) zapewnia nas, że chodzi o coś zupełnie innego.
Lokal ma własny przepis na ciasta (jest kilka gatunków ciast - do wyboru). Kanapki składane są jak hamburgery i będą wypełnione łososiem, kurczakiem, wołowiną, grzybami. Będziemy zresztą mogli sami ją skomponować. Do tego świeże warzywa i ciekawe sosy. Znajdą tu coś dla siebie zarówno wielbiciele mięsa jak i wegetarianie. W menu znajdą się również tradycyjne, słodkie gofry.
Inspiracja przyszła z Kanady, gdzie taki sposób przyrządzania gofrów świetnie się sprawdza od dawna. Zresztą to posiłek uniwersalny - takiego gofra można zjeść zarówno na śniadanie, jak i na lunch, kolacje czy deser. Jak zapewnia Kasia - jeden gofr w zupełności zadowoli bardzo głodnego klienta. Średnica tego gofrowego burgera to prawie 20 cm!
Na miejscu będzie można również napić się kawy, aromatycznych herbat, a w niedalekiej przyszłości również piwa i wina. W lokalu jest około 20 miejsc siedzących. Ceny - od 8 zł do 20.
Waffle Bar
Al. Jerozolimskie 4
STRONA lokalu