Nowe miejsce: Parnik
Chińskie pierożki na parze dim sum w różnych kształtach i z różnymi nadzieniami!
03.01.2014 11:31
Nie da się ukryć, że to burgery zdominowały kulinarny gust warszawiaków w 2013 roku. Może czas na zmianę? Przy ulicy Wolskiej pojawił się nowy bar - tym razem jest to chińska kuchnia. Nie jest to typowy "chińczyk". Specjalnością "Parnika' są oryginalne chińskie pierożki gotowane na parze dim sum w bardzo różnych kształtach i z różnymi nadzieniami.
Zjemy je m.in. ze szpinakiem i serem, z wołowiną, wieprzowiną, a nawet krewetkami. Oprócz tego w menu znajdziemy także kimchi, miso, won ton oraz typowe, chińskie zupy. Co wyraźnie podkreśla właściciel, w Parniku gotują wyłącznie kucharze z prowincji Heilongjiang. Potrawa kosztuje tutaj ok. 20 zł, więc drogo - nie ukrywajmy - nie jest.
Restauracja Parnik
Wolska 50 a
Godz. otwarcia: codziennie 11.00-21.00
STRONA internetowa