Nowe miejsce: Lolo Rosso
Pizza z pieca opalanego drewnem, makarony produkowane na miejscu oraz pyszne, autorskie desery
20.01.2015 12:48
Przy ulicy Kwitnącej na Bielanach, zakwitła nam właśnie nowa, włoska restauracja - Lolo Rosso. Dostaniemy w niej zarówno prawdziwą pizzę z pieca opalanego drewnem, pasty z wytworzonego na miejscu makaronu, jak i dania z ryb i owoców morza. Ponadto w menu m.in. królik nadziewany grzybami, homary, gnocchi w wielu odmianach, mięsne carpaccio czy toskańska zupa ribollita.
To, co szczególnie wyróżnia restaurację, to ręcznie przygotowywane na miejscu, wysokiej jakości makarony i gnocchi oraz autorskie desery we włoskim stylu, jak semifreddo czy cremebrulee, podawane w wielu ciekawych odsłonach.
Ceny: Pizzę (w menu aż 16 rodzajów) zjemy od 20 zł, pasty od 22. Dania przygotowywane na weekend, jak królik czy udziec są trochę droższe, kosztują od 32 zł w górę. Restauracja organizuje też kulinarne weekendy, podczas których prezentuje potrawy nie będące w menu głównym, przygotowane konkretnie na dany dzień. Zupy, w tym wyjątkowo udaną ribolitę z płatkami parmezanu i paluszkami grissini zjemy za 12 zł. Warto wspomnieć o sympatycznym, trochę domowym nastroju, jaki panuje w restauracji.
Lolo Rosso
Kwitnąca 6a, Bielany
Godz. otwarcia:
Pon. - czw. 11.00 - 22.00
pt. - sob. 11.00 - 23.00
niedziela 12.00 - 22.00
Strona internetowa