Nowe miejsce: La Scarpetta
"No pasta, no pizza". Wszystko w otwartej kuchni, na widoku, każdy gość widzi jak przygotowuje się danie
24.09.2013 11:30
Na początku października na Marszałkowskiej pojawi się nietypowa włoska restauracja - La Scarpetta. Będzie tzw. Concept Food Barem oferującym kuchnię włoską, ale nie występującą lub rzadko spotykaną na naszych stołach. Nie spodziewajmy się tam pizzy lub klasycznych pasta. Właściciele będą nam serwować przepisy prawdziwych Włochów, przygotowane na dobrej jakości składnikach i nowej formie. Co to za potrawy - nie wiadomo. Na razie jest to tajemnica.
Wiadomo za to, że W "La Scarpetta" wszystko odbywać się będzie w otwartej kuchni, na widoku. Każdy gość będzie miał wgląd do procesu przygotowywania dań, z godnie z zasadą "u nas widzisz i wiesz co jesz".
Takich zasad La Scarpetta przygotowała więcej. "Jesteś tym co jesz", czyli tylko najlepszej jakości składniki, sprawdzeni producenci, zbilansowane posiłki, wszechobecne warzywa. "Karmimy smakowicie, ale i zdrowo i odpowiedzialnie". Poza tym: oryginalne przepisy, produkty lokalne, często od producentów. I najważniejsze: dobre samopoczucie podczas jedzenia.
Zależy nam na swobodnej, niemal domowej atmosferze, gwarantującej dobre samopoczucie gościom. Kameralne wnętrza, żadnej masówki, nienachalna obsługa. Wnętrza bez zadęcia, kuchnia jak w domu, stół do wspólnego biesiadowania.- piszą właściciele.
Ceny nie są na razie znane, ale jak poinformował nas Rafał Karbowski z restauracji, "w "La Scarpetta" chcemy udowodnić, że żeby zjeść smacznie i zdrowo wcale nie trzeba wydać fortuny ani poświęcić na to dużo czasu" - trzymamy więc ich za słowo!
A skąd ta nietypowa nazwa? Właściciele wyjaśniają: Miłość Włochów do jedzenia nie zna granic. Kochają jeść do tego stopnia, że wymyślili specjalne określenie na gest zbierania sosu z talerza, najczęściej chlebem. To właśnie "la scarpetta"!
La Scarpetta
ul.Marszałkowska 68/70
STRONA internetowa