RegionalneWarszawaNowe miejsce: La Repubblica

Nowe miejsce: La Repubblica

Restauracja stworzona "z myślą o najbardziej wymagających smakoszach kuchni włoskiej". Własny piec sprowadzony z Włoch. Sami robią pieczywo i oliwy smakowe

Nowe miejsce: La Repubblica

04.02.2014 10:14

Nowa restauracja z włoską kuchnią pojawiła się przy ul. Patriotów pod koniec stycznia. W obszernym menu znajdziemy m.in: oryginalne włoskie przystawki, pizzę na cienkim cieście, mięsa, marynowane ryby, pasty i desery.

Większość dań przygotowanych jest w wysokiej jakości opalanym drewnem piecu, sprowadzonym specjalnie do Warszawy z południowej części Włoch. - Świeżość ziół i aromat potraw zaskoczy niejednego fanatyka i znawce włoskiej kuchni. - chwali się właściciel i dodaje: - żadnych półproduktów z supermarketu. Sami robimy chleb, wyrabiamy oliwy smakowe, a nasz stek to 250 gramów mięsa.

Do dyspozycji mamy jedenaście rodzajów pizzy (na cienkim cieście, średnica 32 cm). Od margarity, po firmową republicę. Do wyboru sporo dodatków. W specjalnościach szefa kuchni znajdziemy m.in. gnocchi ragu z mięsa wołowego, zapiekane w piecu z pomidorkami sycylijskimi i parmezanem lub krewetki Black Tiger z cukinią i papryką julienne w sosie imbirowym z dodatkiem kolendry i limonki. Duży wybór past, przystawek i sałat.

Ceny przyzwoite. Za najtańszą pizzę zapłacimy 19 zł (najdroższa kosztuje 29), za dania bardziej wyszukane nawet 40. Menu publikujemy poniżej.

La Repubblica
ul. Patriotów 20/22
Godz. otwarcia: Pon - Niedz.: 12.00 - 22.00
STRONA internetowa

Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
miejscakuchnia włoskanowe miejsce
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)