RegionalneWarszawaNowe miejsce: Jamon

Nowe miejsce: Jamon

Jamón, carabineros, brzytwy morskie, czarny dorsz, ogon byka! Na pl. Teatralnym powstała nowa restauracja hiszpańska i lounge bar

Nowe miejsce: Jamon

13.01.2015 12:14

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

JAMÓN to projekt dwóch przyjaciół, zafascynowanych Hiszpanią. Bywalców licznych lokali w wielu miastach Europy, serwujących hiszpańską kuchnię, którzy postanowili stworzyć miejsce dla osób bardzo wymagających, ceniących sobie wysokiej jakości produkty. Dla tych, którzy przywiązują wagę do oryginalnego klimatu miejsca.

Przeczytajcie też: Nowe miejsce: Vegan Pizza

Dwupoziomowy lokal został utrzymany w stylu andaluzyjskim. Tutaj zjemy z wyselekcjonowanych hiszpańskich produktów, napijemy się najlepszego wina , koktajlu czy owocowych smoothie. O oprawę muzyczna zadbają DJ-e.

- To idealny adres na spotkania służbowe lub wypad z przyjaciółmi. U nas dodatkowo możesz obejrzeć wszystkie najważniejsze wydarzenia sportowe. Lokalizacja zachęca by siedząc przy stoliku podziwiać wiecznie żywe okolice Opery i Teatru Narodowego - zachęcają w rozmowie z Wawalove.pl właściciele.

Co zjemy?

Za kuchnię w JAMÓN odpowiedzialnych jest dwóch szefów kuchni: Raul Gomez Gonzalez oraz Alberto Fernández González, prawdziwi specjaliści od kuchni hiszpańskiej. - To osoby, które w kuchni nie uznają kompromisów i nie ustają w poszukiwaniu inspiracji aby zaprezentować coś niepowtarzalnego i niezwykłego - mówią nam właściciele.

Projekt baru oraz wykreowanie karty alkoholi zostały powierzone specjalistom - Irkowi Gajewskiemu oraz Sebastianowi Urbaniakowi. To barmani, którzy posiadają wieloletnie doświadczenie oraz niesamowitą fantazję przy tworzeniu autorskich koktajli.

Aby w szybki i prosty sposób zaprezentować wszystkim dania serwowane w lokalu, został stworzony zestaw lunchowy, który składa się z zupy oraz deski różnych tapas.

Jamon, ul. Wierzbowa 9
www.jamon.pl
Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także
Komentarze (0)