Nowe Miejsce: Haka Bar
Burgery na brioszy i proseco z kija
Haka Bar pojawił się niedawno na Brackiej, a otworzył je (wspólnie z polską koleżanką) Irlandczyk Kevin Bradley, w stolicy znany z Pubu Irlandzkiego Bradley’s. Za to szefem kuchni jest tutaj - co ma znaczenie - Nowozelandczyk Shane Baker. Jako kolonia brytyjska, Nowa Zelandii otrzymała w spadku brytyjską kuchnię - fish and chips, burgery, hot dogi. W Haka Bar nie jest jednak tak bardzo po brytyjsku. W menu znajdziemy porządnie i niedrogie zestawy: zupa dnia i danie wegetariańskie kosztuje 20 zł, podobny zestaw, ale z ryba lub mięsem kosztuje 24 zł. Na uwagę zasługują na pewno zupa z zielonego groszku, łososiowe kulki z jajem przepiórczym, dość pikantne skrzydełka z kurczaka , a także burger wegetariański. Zdjęcia potraw znajdziecie poniżej. Wszystko możemy popić zimnym proseco z nalewaka.
Za 25 złotych najemy się tu porządnie. Lokal ma duży, ładny ogródek. Można płacić kartą.
Haka Bar
Ul. Bracka 20
STRONA internetowa