RegionalneWarszawaNowe Miejsce: Haka Bar

Nowe Miejsce: Haka Bar

Burgery na brioszy i proseco z kija

Nowe Miejsce: Haka Bar

Haka Bar pojawił się niedawno na Brackiej, a otworzył je (wspólnie z polską koleżanką) Irlandczyk Kevin Bradley, w stolicy znany z Pubu Irlandzkiego Bradley’s. Za to szefem kuchni jest tutaj - co ma znaczenie - Nowozelandczyk Shane Baker. Jako kolonia brytyjska, Nowa Zelandii otrzymała w spadku brytyjską kuchnię - fish and chips, burgery, hot dogi. W Haka Bar nie jest jednak tak bardzo po brytyjsku. W menu znajdziemy porządnie i niedrogie zestawy: zupa dnia i danie wegetariańskie kosztuje 20 zł, podobny zestaw, ale z ryba lub mięsem kosztuje 24 zł. Na uwagę zasługują na pewno zupa z zielonego groszku, łososiowe kulki z jajem przepiórczym, dość pikantne skrzydełka z kurczaka , a także burger wegetariański. Zdjęcia potraw znajdziecie poniżej. Wszystko możemy popić zimnym proseco z nalewaka.
Za 25 złotych najemy się tu porządnie. Lokal ma duży, ładny ogródek. Można płacić kartą.

Haka Bar
Ul. Bracka 20
STRONA internetowa

Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
Obraz
centrumburgerynowe miejsce
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)