Nowe miejsce: Gringo Bar
Tex-mex z polskimi akcentami. Niektóre dodatki wyłącznie dla twardzieli
Nowy tex-mex bar pojawił się w środę przy Odolańskiej, na Mokotowie. Bar oferuje kuchnię tex-mex w różnych konfiguracjach, także z polskimi akcentami. Gringo Bar stawia na produkty wysokiej jakości, właściciele chwalą się m.in. sprowadzanymi owocami z eko farmy na Sycylii lub fasolą z ekologicznego gospodarstwa rolnego w Sosnówce.
Zjemy tu zarówno burrito chili con carne, tostadas de ceviche (przy czym tortilla jest bezglutenowa, z eko kukurydzy) lub porządne nachos z różnymi farszami. Do picia m.in. aż osiem smaków jarritos. Jest około dziesięciu stałych potraw, ale w lokalu możemy sobie dowolnie skonfigurować własną wersję. Nawet taką, którą zje tylko prawdziwy twardziel - z autorską salsą "Gringo Habanero". Dla mniej wytrzymałych właściciele lokalu proponują salsę w wersji "mango-chili". Ceny: potrawy można zamawiać w dwóch wersjach, małej i dużej. Mała kosztuje ok. 20, duża ok. 25 złotych. Są naprawdę spore.
Gringo Bar
Ul. Odolańska 15
Godz. otwarcia: Pon – Sob.: 12.00 – 20.00, Niedz.: 11.00 – 20.00
STRONA internetowa.