Nowe miejsce: Four Seasons
Pho, wonton, bun thang, mien thang, a nawet tom yum goong w przystępnych cenach!
Pod względem tradycji kulinarnych Wietnam dzieli się na trzy regiony: Północ z Hanoi, gdzie stosuje się sos sojowy częściej niż w innych regionach (a także potrawy z węży i żab), Centrum, słynące z różnorodności warzyw i owoców; oraz Południe bazujące na rybach i owocach morza. Wietnamskie potrawy są więc dość podobne do chińskich, ale znajdziemy w nich małe różnice w smakach, a wiadomo, że małe różnice to w kuchni rzecz najważniejsza.
O tym, jak smakuje wietnamska kuchnia, możemy się przekonać wybierając się do nowej restauracji przy Hożej - Four Seasons. Lokal specjalizuje się nie tyle w kuchni narodowej, co w domowej. Dlatego w karcie (zdjęcia menu publikujemy poniżej) znajdziemy naprawdę duży wybór zup (m.in pho, wonton i min thang), oczywiście sajgonki, wołowinę, przygotowane po wietnamsku owoce morza czy popularna tam kaczkę. Mało tego - w ofercie Four Seasons znajdziemy też dania tajskie.
Ceny: umiarkowane +. Porządnie zjemy za 30 - 35 zł. Za sytą zupę zapłacimy w okolicach 20 zł, sajgonki kosztują 18, ale juz za rybę (w pełnym uzbrojeniu - ze smażonym ryżem i warzywami) musimy zapłacić ponad 40 zł (ceny znajdziecie w menu)
Można płacić kartą, zamawiać potrawy na wynos. Miejsce jest przyjazne rodzinom z dziećmi, które znajdą w restauracji przyjemny kącik.
Four Seasons
Ul. Hoża 27a
Godz. otwarcia: Pon – Pt.: 11.00 – 22.00
Sob – Niedz.: 12.00 – 22.00
STRONA internetowa