Nowe miejsce: Easy Rider
Kolejna warszawska jadłodajnia na kółkach. Specjalność - hot dogi!
W Warszawie powstała kolejna restauracja na kółkach. Easy Rider specjalizuje się w hot dogach - na początek będzie ich 10 rodzajów. Ceny będą się wahać od 10 do 20 złotych za danie. Sezonowo będą się pojawiały dania specjalne, inne niż bułka z parówką i dodatkami.
Zobacz również: Nowe miejsce: Kiełba w Gębę
Easy Ridera założył Krzysztof Lech razem ze swoją narzeczoną. Pan Krzysztof od 10 lat zawodowo zajmuje się gotowaniem. Aktualnie jest szefem kuchni w Nabo Cafe - restauracji znajdującej się na Sadybie . Brał udział w plebiscycie na kucharza roku, w którym znalazł się w finale. - Mogę powiedzieć śmiało, że gotowanie to całe moje życie i pasja. A widok, że gościom smakuje coś, co*ugotowałem, daje mi wielką satysfakcję*- mówi nam Krzysztof Lech.
*Co znajdziemy w menu Easy Ridera? *- W naszym asortymencie skupiamy się na hot dogach, będą one na bazie kiełbasek wyrabianych przez zaprzyjaźnioną małą masarnię specjalnie pod nasze zamówienie. Mamy gwarancję, że są najwyższej jakości, bez dodatków chemicznych i podkręceń smakowych. Bułki również są wypiekane pod nasze zamówienie, mają delikatny, maślany smak i są lekko chrupiące. Doceniamy smak kiełbaski w bułce z podstawowymi sosami, ale dla nas to zbyt nudne, dlatego bawimy się kuchnią tex-mex, amerykańską, europejską - opowiada Krzysztof Lech.
Na przywitanie będzie 10 różnych hotdogów. Będą to między innymi:
SLOPPY JOE DOG z mielonym duszonym wołowym mięsem w pomidorach i aromatycznych przyprawach sosem quacamole i jalapeno
BAWARIA DOG z duszoną kiszoną kapustą, grzybkami marynowanymi, grillowanym boczkiem i ostrym sosem musztardowym
PRL DOG pamiętany za czasów PRL bułka z duszonymi pieczarkami i cebulą
CHORIZO DOG to kiełbaski chorizo nadziane śliwką suszoną i owinięte boczkiem, wszystko podane z rukolą i sosem pleśniowym zamknięte w bułce.
Obecnie właściciele myślą nad propozycjami wegetariańskimi, jednak nie obiecują, że będzie ich dużo.
Gdzie będzie można spotkać Easy Ridera?
- Chcemy się pokazywać na zlotach foodtruckowych i jesteśmy w trakcie rozmów o miejscach postojowych pod naszego busa. Zapraszamy do śledzenia nas na facebooku - tam będziemy informować o tym gdzie, jak i kiedy. Można się nas spodziewać już od połowy maja - obiecuje Krzysztof Lech.
Jakie macie jeszcze plany na nadchodzący sezon?
- Mamy nadzieje że będzie to dość szalony dla nas okres. Chcemy poznawać ludzi, rozmawiać i dobrze karmić. Tak jak wspominałem wcześniej będziemy uczestniczyć w zlotach, których szykuje się bardzo dużo. A poza zlotami? Easy Rider dzisiaj tu, a jutro tam.
Dziękujemy za rozmowę!
Zobacz również: Nowe miejsce: Fitmealtruck