Trwa ładowanie...

Nowe miejsce: Easy Rider

Kolejna warszawska jadłodajnia na kółkach. Specjalność - hot dogi!

Nowe miejsce: Easy Rider
d35hsyj
d35hsyj

W Warszawie powstała kolejna restauracja na kółkach. Easy Rider specjalizuje się w hot dogach - na początek będzie ich 10 rodzajów. Ceny będą się wahać od 10 do 20 złotych za danie. Sezonowo będą się pojawiały dania specjalne, inne niż bułka z parówką i dodatkami.

Easy Ridera założył Krzysztof Lech razem ze swoją narzeczoną. Pan Krzysztof od 10 lat zawodowo zajmuje się gotowaniem. Aktualnie jest szefem kuchni w Nabo Cafe - restauracji znajdującej się na Sadybie . Brał udział w plebiscycie na kucharza roku, w którym znalazł się w finale. - Mogę powiedzieć śmiało, że gotowanie to całe moje życie i pasja. A widok, że gościom smakuje coś, co*ugotowałem, daje mi wielką satysfakcję*- mówi nam Krzysztof Lech.

*Co znajdziemy w menu Easy Ridera? *- W naszym asortymencie skupiamy się na hot dogach, będą one na bazie kiełbasek wyrabianych przez zaprzyjaźnioną małą masarnię specjalnie pod nasze zamówienie. Mamy gwarancję, że są najwyższej jakości, bez dodatków chemicznych i podkręceń smakowych. Bułki również są wypiekane pod nasze zamówienie, mają delikatny, maślany smak i są lekko chrupiące. Doceniamy smak kiełbaski w bułce z podstawowymi sosami, ale dla nas to zbyt nudne, dlatego bawimy się kuchnią tex-mex, amerykańską, europejską - opowiada Krzysztof Lech.

d35hsyj

Na przywitanie będzie 10 różnych hotdogów. Będą to między innymi:

SLOPPY JOE DOG z mielonym duszonym wołowym mięsem w pomidorach i aromatycznych przyprawach sosem quacamole i jalapeno

BAWARIA DOG z duszoną kiszoną kapustą, grzybkami marynowanymi, grillowanym boczkiem i ostrym sosem musztardowym

PRL DOG pamiętany za czasów PRL bułka z duszonymi pieczarkami i cebulą

CHORIZO DOG to kiełbaski chorizo nadziane śliwką suszoną i owinięte boczkiem, wszystko podane z rukolą i sosem pleśniowym zamknięte w bułce.

d35hsyj

Obecnie właściciele myślą nad propozycjami wegetariańskimi, jednak nie obiecują, że będzie ich dużo.

Gdzie będzie można spotkać Easy Ridera?

- Chcemy się pokazywać na zlotach foodtruckowych i jesteśmy w trakcie rozmów o miejscach postojowych pod naszego busa. Zapraszamy do śledzenia nas na facebooku - tam będziemy informować o tym gdzie, jak i kiedy. Można się nas spodziewać już od połowy maja - obiecuje Krzysztof Lech.

Jakie macie jeszcze plany na nadchodzący sezon?

- Mamy nadzieje że będzie to dość szalony dla nas okres. Chcemy poznawać ludzi, rozmawiać i dobrze karmić. Tak jak wspominałem wcześniej będziemy uczestniczyć w zlotach, których szykuje się bardzo dużo. A poza zlotami? Easy Rider dzisiaj tu, a jutro tam.

d35hsyj

Dziękujemy za rozmowę!

Zobacz również: Nowe miejsce: Fitmealtruck

d35hsyj
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

WP Wiadomości na:

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d35hsyj
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj