Nowe miejsce: Burrito Boys
Kuchnia tex-mex, czyli burrito, quesadilla, nachos, chilli con carne, ale i pieczone skrzydełka w stylu louisiana lub BBQ!
08.11.2013 11:50
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Burrito Boys pojawił się na Wolskiej pod koniec października. To klasyczny lokal fast foodowy z kuchnią tex-mex: zjemy tu popularne w Meksyku dania, jak burrito, quesadilla, nachos, chilli con carne lub tacos z przeróżnymi dodatkami. Co fajne, jedzenie można zamówić zamówić przez telefon i odebrać w lokalu.
Kuchnia tex-mex, jak wiemy jest kuchnią dość ostrą. Ale kuchnia tex (od Teksas) różni się od kuchni mex ( Meksyk ). Burrito składa się z pszenicznej tortilli, która jest zawinięta wokół farszu. W Meksyku, fasola, meksykański ryż lub mięso są zazwyczaj jedynym wypełnieniem i tortilla jest mniejsza. Natomiast w Teksasie nadzienie zawiera bogatszą kombinację składników (mięso!), a rozmiary tortilli są różne. Samo słowo burrito w języku hiszpańskim dosłownie oznacza "osiołek".
W Burrito Boys mamy do dyspozycji burrito w czterech odmianach (raczej teksańskich), za to quesadille aż w pięciu. Możemy tu też zjeść pieczone skrzydełka (w stylu Louisiana i BBQ), a także tacos i specjalną Zupę Na Kaca. menu ( zdjęcie ) jest zresztą bogatsze. Lokal jest mały, za to niezwykle kolorowy co sprawia, że je się w nim sympatycznie.
Ceny: 8 skrzydełek dostaniemy za 14 (13.99 żeby być ścisłym), burrito i quesadille w przedziale 14 - 16 zł. Zupa na kaca - 6.50. Ponieważ właściciele planują uruchomić dowóz jedzenia do domu i biur, zupę będziemy mogli sobie zamówić np. w poniedziałek rano ;)
Burrito Boys
Wolska 50a,
Godz. otwarcia: codziennie 11.00-21.00
STRONA internetowa