Trwa ładowanie...
d3v6nvu
sanepid
26-09-2000 21:03

Nie było epidemii

d3v6nvu
d3v6nvu

Ponad 180 stacjonarnych i 23 obwoźne zakłady małej gastronomii skontrolował od początku roku sanepid w Koninie (woj. wielkopolskie). Kontrole nie były zapowiedziane, przeprowadzano je także w dni wolne od pracy. Sprawdzano stan sanitarno-higieniczny pomieszczeń, aktualność badań lekarskich pracowników i higienę osobistą personelu. 40 placówek otrzymało oceny niedostateczne. 19 osób odpowiedzialnych za zaniedbania przy produkcji i obrocie potrawami gastronomicznymi zapłaciło mandaty. Najczęstsze uchybienia to zatrudnianie personelu bez aktualnych książeczek zdrowia, brak bieżącej ciepłej wody i przechowywanie produktów nietrwałych w niewłaściwych temperaturach. Ale zbiorowego zatrucia pokarmowego na szczęście nie odnotowano.
Nowy Tygodnik Koniński
(ver/map)

d3v6nvu
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

WP Wiadomości na:

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3v6nvu
Więcej tematów