ŚwiatMusujące mleko
Musujące mleko
(RadioZet)
Siedem lat pracowali, żeby obliczyć, ile powinno być bąbelków. Małżeństwo z amerykańskiego stanu Nowy Jork opracowało recepturę na Odświeżające Power Mleko.
01.09.2003 09:29
Jak tłumaczą George i Mary Clark, proporcje są podstawą sukcesu: zbyt wiele pęcherzyków dwutlenku węgla i... mleko kipi, zbyt mało - nie widać efektów. Trzeba było w odpowiedni sposób połączyć wodę mineralną i mleko w proszku, aby się udało.
Teraz w fabryce z fioletowo-żółtą krową na bramie produkowane są już napoje o smaku waniliowego capuccino, brazylijskiej czekolady i czekoladowo-malinowym. Wszystkie zostały zarejestrowane jako napoje gazowane, a nie mleczne.
Zamówienia na nowe mleko napływają już ze szkół w całych Stanach Zjednoczonych.