Kulinarna kolekcja w dziennikach

Ponad 500 autorskich przepisów Makłowicza i Bikonta w kolekcji 'Nowoczesna Kuchnia Polska' dzienników Polskapresse i Media Regionalne.

12.12.2006 07:10

Jeszcze przed świętami w dziennikach regionalnych grup Polskapresse i Media Regionalne rozpocznie się kolekcja „Nowoczesna Kuchnia Polska”. Seria 18 książek przygotowana została przez Piotra Bikonta i Roberta Makłowicza, na specjalne zamówienie wydawców dzienników regionalnych. „Jest to nasza wspólna wizja współczesnej polskiej kuchni, która obejmuje zarówno potrawy tradycyjne, jak i nowe – mówią autorzy „Nowoczesnej Kuchni Polskiej” Bikont i Makłowicz – Uwzględnia kuchnie regionalne, ale i odwieczne wpływy zagraniczne”. Kolekcję rozpoczynają „Przekąski zimne”. Każda z osiemnastu książek ma 64 strony.

Przed świętami kolekcję rozpoczynają Gazeta Codzienna Nowiny, Dziennik Wschodni, Gazeta Lubuska, Gazeta Pomorska, Kurier Poranny, Głos Koszaliński/Głos Słupski, Głos Pomorza, Głos Szczeciński, Nowa Trybuna Opolska (Media Regionalne) oraz Dziennik Bałtycki, Dziennik Zachodni, Gazeta Krakowska, Słowo Polskie Gazeta Wrocławska (Polskapresse). Książka kosztować będzie 3,5 zł plus cena gazety. Kolekcja ukazywać się będzie raz w tygodniu, we właściwym dla danej gazety dniu wydawniczym.

Kolekcji towarzyszą kampanie reklamowe prowadzone w regionach. Reklamy kolekcji pojawiać się będą w regionalnych stacjach telewizyjnych i radiowych. Powstały spoty telewizyjne mutowany na poszczególne regiony. W kampaniach obu wydawców wykorzystano wizerunki autorów, Piotra Bikonta i Roberta Makłowicza. Promocja rozpoczęła się w poniedziałek, 11 grudnia.

W grupie Media Regionalne projekt koordynuje wydawnictwo R-Press z Rzeszowa, w grupie Polskapresse Dział Marketingu Grupy.

Źródło artykułu:WP Wiadomości
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)