Jesienne odżywianie
Wraz ze zmianą pory roku - a co za tym idzie, chłodem, deszczem a także mrozem powinny się również zmienić zasady naszego odżywiania.
Dietetyk z Zespołu Szkół Chemicznych i Przemysłu Spożywczego w Lublinie Marzena Gajewska-Ikwanty zwraca uwagę na konieczność rozgrzewania naszego organizmu od środka. Najlepsze są płatki gotowane na mleku lub na wodzie, które dają energie na cały dzień. Dodaje od razu, że bardzo ważne jest, aby posiłek był bogaty w witaminy. Zaznacza, że trzeba korzystać z warzyw, póki mamy np. świeże jabłka a nie z chłodni.
Niezależnie od właściwego odżywiania, nie powinniśmy także zapominać o aktywności fizycznej - a więc dużo ruchu, spacerów i korzystania z ostatnich słonecznych, i w miarę ciepłych dni.
Zobacz więcej w serwisie pogoda. href="http://wp.pl/">